Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Ik zal me eerst even voorstellen: Ik ben De Groote Patty wonende te Lille.

Geboren te Merksem op 20-09-1986

Ik heb de opleiding Landbouw gevolgd en voltooid en werk nu als bediende in het dienstencentrum van Kapellen.

Ook start ik binnenkort met een avondcursus paardenfokkerij.

Sinds mijn 6 jaar zit ik al tussen de pony's en de paarden.

Al snel viel mijn oog op het Fjordenpaard, ze zijn zo speciaal...

Doch was mijn eerste paard geen Fjord, maar mijn liefde voor fjorden bleef en in maart 2004 viel mijn oog op ons Rinka. Eigenlijk was het niet de bedoeling om te gaan kweken maar gewoon een leuke fjord te hebben om te rijden. Maar doordat ik met rugproblemen kamp en eigenlijk niet veel meer mag en kan rijden en Rinka drachtig was op het moment dat ik haar kocht heb ik besloten om in de fokkerij te gaan. Zodanig dat ik mijn prachtige hobby toch nog kan voortzetten maar dan op een andere manier.


Op 14 mei 2004 kwam ons Freya er dan bij.

Toen was er nog niet besloten dat ik in de Fokkerij zou gaan dus Freya zou verkocht worden maar ik kreeg dat toen natuurlijk niet over mijn hart.

Toen kwam er ter spraken om verder te kweken met Rinka, dus enkel goede fjorden met een A-premie zouden blijven.

Dus ik met veel hoop met Freya naar de keuring en tja met 34 punten een B-premie. (door haar beenstanden) 3 kopers op die zelfde keuring kwamen informeren om Freya te kopen maar ik kon het niet, ik geloofde dat Freya meer kon halen.Dus Freya werd aangehouden tot de volgende keuring (2005) en ja daar was dan de A-premie, ik blij natuurlijk. Op de keuring van september 2006 heeft ze dan terug een A-premie gehaald.

Ze is een geweldige mooie merrie met een uitmuntend karakter!

Het enige nadeel is dat Freya minder haalt op haar beenstanden door dat ze achteraan een beetje koehakkig is.

Freya heeft op de keuring 2007 een 1ste premie gehaald, dus is voorlopige modelmerrie geworden!

Zij heeft ons 5 mooie merrieveulens gegeven en in 2013 hebben wij haar dan verkocht omdat we toen haar halfzus Oriana aanhielden.


Op 28/04/2006 kwam er dan ons Clea bij, een merrie van 4 jaar die enkel op haar 3 jaar zadelmak is gemaakt en meer niet. Dus een hele uitdaging maar zij leerde snel en goed! Zij heeft ons eerst 2 rode hengstveulens gegeven en dan een brunblakke merrie, deze merrie hebben we zelf aangehouden voor de fokkerij. Daarna heeft ze ons nog 2 brunblakk hengstveulens gegeven. Omdat we niet alles kunnen houden en een dochter van haar hebben staan, hadden we besloten haar te verkopen. Zij is dan verkocht aan een heel goede vriendin van mij in 2012. Haar dochter is ondertussen aan haar 2de veulenjaar bezig en heeft ons eerst een wit hengstveulen gegeven en dit jaar (2015) een mooi rood merrieveulen. Zij verwacht nu terug een veulen voor 2016, benieuwd wat ze ons dan gaat brengen!


Ondertussen zijn er nog al merries gekomen en weer gegaan(deze kan je terugvinden bij merries en verkochte merries), dit vooral doordat we eigen gefokte veulens bijhouden om daar dan weer mee verder te gaan.

We hebben ook verschillend bloed (Belgisch, Noors, Duits, Nederlands) en hebben al enkele grijze en rode fjorden staan. Zo proberen we steeds kwalitatief goede veulens te fokken met verschillende bloedlijnen en verschillende kleuren.

Voor ieder wat wils dus! Het karakter staat voor ons voorop dus als onze moederdieren zijn één voor één fjorden met een goed en gemakkelijk karakter.